Uitdagingen van een 50-plus startup: Deel 1

De geflexibiliseerde arbeidsmarkt dwingt veel mensen er toe om na te denken over andere manieren dan het werken in loondienst om inkomsten te krijgen. Als je de 45 bent gepasseerd en het roer wilt of moet omgooien, hoort daarbij dat je overweegt als zelfstandige aan de slag te gaan. Waar krijg je zoal mee te maken als je overweegt voor jezelf te beginnen?

Het begin

Op mijn vijfenveertigste, nu acht jaar geleden en nét voordat de economische- en bankencrisis losbarstte, kwam ik tot de conclusie dat ik niet tot aan mijn pensioen hetzelfde werk wilde blijven doen; fulltime ICT-specialist zijn vroeg erom continu in ontwikkeling te blijven; cursussen te volgen en mee te blijven bewegen in een enorm turbulente arbeidsomgeving. Erg uitdagend als je als ICT-er actief wilt blijven, maar mijn ambities en competenties kwamen op een gegeven moment niet helemaal meer overeen met mijn dagelijkse werkzaamheden. Tijd dus om het roer helemaal om te gooien: ik ging een avondopleiding volgen. Tijdens mijn studie kwam er een uitdaging bij: een reorganisatie bij mijn toenmalige werkgever en dus tijd om te gaan solliciteren.

Tussen oud en nieuw

Als je op latere leeftijd een tweede carrière begint heeft dat als nadeel dat je je oude vak deels vaarwel zegt en nog niet helemaal klaar bent voor het nieuwe. Je hebt immers heel veel ervaring in het oude, maar je bent nog een broekie in het nieuwe....

Je komt er ook achter dat ouderwets solliciteren zoals je dat vroeger deed niet meer blijkt te werken. Alles is nieuw: social media, vacaturesites, payrolling, jobmailing om maar wat termen te noemen hebben de rol van de vacature in de krant helemaal overgenomen.

Foto: Rob van Hoorn, www.robvanhoorn.nl

Solliciteren blijkt niet te werken...En dan?

De arbeidsmarkt flexibiliseert steeds meer: om groter wordende concurrentie, steeds kleiner wordende prijsmarges, de invloed van 'Europa' en globalisering het hoofd te bieden, zijn bedrijven en werkgevers genoodzaakt om hun vaste kosten te drukken en zo laag mogelijk te houden. Bedrijven en organisaties sturen steeds meer op tijdelijke arbeidscontracten: alleen over arbeidskracht kunnen beschikken als het nodig is. Vaste werknemers passen niet meer vanzelfsprekend in dit model. Een werkzoekende die niet beseft dat dit de realiteit is zal het steeds moeilijker krijgen om een vaste baan te vinden.

Uiteraard biedt de flexibilisering van de arbeidsmarkt ook kansen, want werk moet gedaan worden: je kunt starten als zelfstandige en je kennis, kunde, ervaring en diensten aanbieden. Als voormalig werknemer in loondienst vraagt dit echter een behoorlijke aanpassing, met name op mentaal gebied: naast het inzetten en onderhouden van je vakkennis moet je jezelf het ondernemen eigen gaan maken, bijvoorbeeld met het denken over en definiëren van welke diensten of produkten jij als zelfstandige gaat aanbieden aan de markt.

Wil je weten hoe ik dit heb aangepakt? Lees het morgen in deel 2 van De uitdagingen van een 50-plus startup.

Blogs
Recente Blogs
Archief
Zoeken via tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Social Icon
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

© 2016 Ermers Communicatie
info@ermers-communicatie.nl

Telefoon: 0654 670 686

Kamer van Koophandel-nummer: 63759640

BTW-nummer: NL 116677703B01

Bankrekening: NL07 INGB 0002 9727 50